Exponential Era

Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

Καταχώρηση 2020/06/03

του Χρήστου Κουπελίδη

Κανείς δεν αμφισβήτει τις σημαντικές οικονομικές επιπτώσεις που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού στην χώρα μας. Η πλήρης έκταση αυτών θα εκτιμηθεί στο τελευταίο τρίμηνο του 2020, όταν θα έχουμε και μια σαφή εικόνα στο που «βαδίζει» η ύφεση και τι  κόστισαν τα υγειονομικά μέτρα στην «βαριά βιομηχανία» της Ελλάδος τον τουρισμό. Σημείωση, η συμβολή του τουρισμού (άμεσα και έμμεσα)  στο ΑΕΠ της χώρας  κυμαίνεται   από 25% (47 δισ. ευρώ) έως 30% (57 δισ. ευρώ) περίπου.

Περισσότερα

Οι οικονομικές επιπτώσεις του νέου κορονοϊού (2019-nCoV) στην Ελληνική Οικονομία

Καταχώρηση 2020/04/16

Του  Χρήστου Κουπελίδη*

Κεντρικό θέμα συζήτησης σε όλο τον κόσμο τις τελευταίες μέρες  αποτελούν, «οι οικονομικές επιπτώσεις του νέου κορονοϊού (2019-nCoV)» στην παγκόσμια κοινότητα. Το πόσο σημαντικές θα είναι αυτές, θα  εξαρτηθούν από τρείς παράγοντες τη διάρκεια, την ένταση και τον βαθμό εξάπλωσης της νόσου. Όπως είναι φυσικό είναι ιδιαίτερα δύσκολο, οι παραπάνω  παράγοντες να προβλεφθούν και να ποσοτικοποιηθούν, ενισχύοντας έτσι την οικονομική αβεβαιότητα στις αγορές.

Περισσότερα

Φιλοξενία άρθρου του Χρήστου Κουπελίδη στο επετειακό - για τα 20 χρόνια - περιοδικό του ΣΕΔ

Καταχώρηση 2020/03/26

Ο Συνιδρυτής και COO της P&I, κ. Χρήστος Κουπελίδης για το επετειακό τεύχος του ΣΕΔ δήλωσε: “Με χαρά αποδέχτηκα την τιμητική πρόσκληση του φίλου Νίκου Οικονομόπουλου να συμμετέχω με άρθρο μου στο επετειακό τεύχος του ΣΕΔ , για τα 20 χρόνια.

Εύχομαι καλή δύναμη και επιτυχία στο έργο σας για πολλά - πολλά έτη ….

Ο ΣΕΔ, εδώ και αρκετά χρόνια, έχει καθιερώσει στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά τον Μετοχικό Ακτιβισμό, ένα θεσμό που εφαρμόζεται σε όλες τις αναπτυγμένες αγορές του κόσμου και συνίσταται στην ενεργό συμμετοχή των επενδυτών-μετόχω

ν στα δρώμενα των εισηγμένων εταιρειών, με οργανωμένες παρεμβάσεις στις Γεν. Συνελεύσεις τους, αλλά και με υποβολή εποικοδομητικών προτάσεων προς τις διοικήσεις των εταιρειών και τις εποπτικές αρχές.
Επέλεξα να καταθέσω μέσω του άρθρου μου κάποιες πρώτες σκέψεις και προβληματισμούς σχετικά μα τις επιπτώσεις του Covid-19 στην Ελληνική οικονομία.

”...Ο απολογισμός θα γίνει στο τέλος. Η κρίση είναι ευκαιρία να μας φέρει αντιμέτωπους με το προφανές που δεν είναι άλλο από τον εκσυγχρονισμό του κράτους και τον μετασχηματισμό όλων των δόμων και συντελεστών (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) της ελληνικής οικονομίας. Είναι μοναδική ευκαιρία οι κυβερνώντες να πείσουν τους πολίτες να δεχθούν αλλαγές…”

Περισσότερα

Φιλοξενία άρθρου του Παντελή Λάμπρου στο επετειακό - για τα 20 χρόνια - περιοδικό του ΣΕΔ

Καταχώρηση 2020/03/24


Με αφορμή την επέτειο των 20 χρόνων από την ίδρυση του Συνδέσμου Επενδυτών & Διαδικτύου (ΣΕΔ), ο κ. Παντελής Λάμπρου,Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της P&I, δήλωσε:  

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή η φιλοξενία άρθρου μου στο επετειακό τεύχος - για τα 20 χρόνια - του ΣΕΔ. 

Ο ΣΕΔ με συνεχή και συνεπή παρουσία στο χώρο της αγοράς, με ουσιαστική συμβολή και ταυτόχρονα ψύχραιμη και ευγενική τοποθέτηση, με δράσεις και δραστηριότητες συμβάλει - σε αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη - στην τοποθέτηση της αγοράς στο επίκεντρο της επιχειρηματικής και επενδυτικής ζωής της χώρας.  

Συνέχισε ΣΕΔ αυτή τη μοναδική αλλά όχι μοναχική πορεία! Εμείς θα είμαστε μαζί σου!” 

Περισσότερα

2nd NPLs Summit - 2019 της EthosMedia

Καταχώρηση 2019/11/15

Από τη συμμετοχή του κ. Παντελή Λάμπρου, Συνιδρυτή και ΔΣ τηs P&I, ως συντονιστή στο Panel 3C με θέμα: «Ο δύσκολος Διάλογος για τα NPLs με τα ενδιαφερόμενα μέρη», Παρασκευή 15 Νοεμβρίου.

Περισσότερα

7th Greek Exports Forum - EthosMedia

Καταχώρηση 2019/10/18

Από τη συμμετοχή του κ. Παντελή Λάμπρου, Συνιδρυτή και ΔΣ τηs P&I, στο 7th Greek Exports Forum της Ethos Media. 

Ο δημοσιογράφος κ. Χρήστος Κώνστας συντόνισε το Panel 2 με θέμα: “Συμβολή των προγραμμάτων χρηματοδότησης, ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων και Factoring”.


Ο κ. Λάμπρου σημείωσε: "εμείς, σαν Products & Investments, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε την αξία που δημιουργούν οι επιχειρήσεις. Να της δώσουμε μορφή που να μπορεί να δεχθεί χρηματοδότηση - να μπορεί να είναι bankable & investable.
Είμαστε εδώ για να ακούσουμε προσεκτικά και να κατανοήσουμε τη γλώσσα των επιχειρήσεων αλλά και να μιλήσουμε τη γλώσσα που κατανοούν πιστωτές και επενδυτές."

Περισσότερα

Στο επίκεντρο πλέον και πελάτες και επενδυτές

Η αγορά και οι ατελείς συμμετέχοντές της

Cross–selling, upselling και bundling σε πελάτες και επενδυτές

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?

UA-123333713-1